Menu

Leuke Uitspraken uit de Luizenmoeder


25 maart 2019

De luizenmoeder, wat een leuke inspiratie!

 

Bijna iedereen kent haar nu, de veelbesproken tv schooljuf. We hebben het hier natuurlijk over de enige echte Juf Ank van hitserie “de luizenmoeder”. 

In deze serie worden dagelijkse schoolonderwerpen fel belicht. Taboes, gespreksonderwerpen tussen ouders, gespreksonderwerpen tussen leraren/ leraressen, directie en het dagelijks runnen van een basisschool. 

 

Juf Ank heeft hierbij een aantal opvallende uitspraken gedaan. Veel ouders zullen deze direct herkennen. 

Achter elke uitspraak zit een idee. Onderwerpen op een kinderlijke manier uitgesproken maar met een lading bedoeld voor volwassenen. 

Om deze reden doen quotes uit film of televisie het altijd enorm goed!

 

Hieronder de Leukste en bekendste uitspraken. 

Natuurlijk is het een leuk idee om je te laten inspireren door de uitspraken, deze zijn zeer geschikt voor op een leuk spreuktegeltje!

 

 

#1 Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent. 

 

De eerste zin van het liedje dat je niet uit je hoofd krijgt. Deze uitspraak staat voor openheid en vredigheid. Men voelt zich welkom. 

Natuurlijk is de gedachte aan het irritante liedje, heel erg grappig.

 

#2 Niets is raar, alleen maar heel bijzonder

Dit is een van de meeste bekende uitspraak van Juffrouw Ank. Tegenwoordig wordt alles wat afwijkt van de standaard belicht en besproken. 

 

#3 Als je wil dat je kind hogerop komt, moet je er vooral niet bovenop gaan zitten

Presteren,  presteren, presteren. Wij leven in een maatschappij waar iedereen hoort te presteren. Als je niet presteert, hoor je er niet bij. Ouders stimuleren hun kinderen vaak op een verkeerde manier en bereiken vaak het averechts.

Ouders zouden de talenten van hun kinderen moet ontdekken, en niet moeten pushen wat een kind niet leuk omdat de maatschappij het verwacht en nodig heeft

 

#4 Met fysiek geweld los je niks op, maar wel als je de eerste klap uitdeelt. 

We leven in een maatschappij waar je enerzijds voor je zelf moet opkomen, anderzijds leren we ook dat fysiek geweld geen doel heeft. In deze uitspraak wordt de eerste klap dan ook een figuurlijke klap bedoeld. De klap betekent de eerste stap nemen om het probleem dat er is op te lossen en dat je het kaas niet van brood moeten laten eten. Kinderen testen elkaar continu, dagen elkaar uit en zoeken de grens op. Kinderen moeten daar mee leren om kunnen gaan. Ouders spelen hier uiteraard een belangrijke rol in. 

 

#5 Als jij het niet bagatelliseert, hoef ik het niet aan te dikken 

Vaak bagatelliseren leraren en ouders om snel over een ander onderwerp over te gaan. Ouders  zullen de negatieve kanten of problemen van bijvoorbeeld hun kind altijd verzachten, verlichten of verheerlijken. Leraren zullen de problemen op school persoonlijk opvatten en doen alsof de problemen wel meevallen. Deze quoto zegt eigenlijk, zeg nu maar waar het op staat en wees eerlijk. 

Laat jezelf gaan in onze editor, leuke quotes kun je hier zelf op een spreuktegeltje zetten!