Menu

De vijf leukste filmquotes voor op een Tegeltje


28 december 2018

Bij Tegeltjeswijsheid zijn we dol op film quotes!

Grappige quotes, inspirerende uitspraken of tijdloze wijsheiden. Wij zijn fan van al dat soort uitspraken. Niet alleen omdat ze prachtig op een tegeltje passen. Ook omdat ze bijna iedereen ze herkent en ze op de meest onverwachte momenten van toepassing kunnen zijn.

We zien dan ook vaak deze en andere quotes tussen onze bestellingen staan. Wat al deze uitspraken gemeen hebben is dat liefhebbers over de hele wereld ze herkennen.

Hieronder staat een lijstje met onze favorieten. Deze uitspraken zijn bijvoorbeeld eenvoudig op een tegeltje te zetten als ultiem cadeau voor de filmfanaat.

Onze top 5 film quotes (dus uitstekend geschikt voor op een tegeltje..)

filmquote spreuktgeltje

Nummer 1: “I’m gonna make him an offer he can’t refuse”

De godfather, ook wel de moeder aller misdaad films. Met de charismatische Don Corleone als absolute ster.

Zeer geschikt voor zakenlui die zichzelf niet al te serieus nemen, en natuurlijk voor de liefhebbers van The Godfather.

(misschien met een paar kogelgaten op de achtergrond..?)

 

Nummer 2: “You shall not pass!”

Gandalf, de wijze grijsaard uit de Lord of the Rings films. De oude man met staf en punthoed is niet alleen wijs, maar staat ook nog eens zijn mannetje. In deze beroemde scene verspert hij de weg voor een demon waardoor de rest van zijn gezelschap kan ontkomen.

Als dat geen inspirerende tegeltjeswijsheid is, wat dan wel?

 

Nummer 3: May the Force be with You

De klassieker onder de klassiekers! The Star Wars saga is misschien wel de grootste film franchise ooit. En dan heeft deze serie ook nog eens een aantal pareltjes van uitspraken. We kiezen voor de onbetwiste nummer één, ideaal voor iedereen die de serie een warm hart toedraagt.

En stiekem ook herkenbaar voor mensen die niet ruiterlijk toegeven dat ze fan zijn.

 

Nummer 4 ”I love the smell of napalm in the morning”

Een favoriet voor de hardliners, een echte actie quote. Deze zou wel eens geschikt kunnen zijn voor de helden op sokken of de toetsenbord ridders. De strijd in Vietnam als klankbord voor goed en kwaad. In een film die bolstaat van de actie, verraadt deze quote een diepgang die je niet op het eerste gezicht zou verwachten.

Dat is vaak het kenmerk van een goede quote: hoe vaker je er over nadenkt, hoe meer wijsheid erin verborgen lijkt. Dit is ook de reden waarom bij ons de tegeltjeswijheden zo  populair zijn.

Er is een reden dat dit soort uitspraken vele generaties overleven!

 

Nummer 5 "You’re gonna need a bigger boat"

Griezelen en gruwelen, dat was de insteek van de oude Jaws films. En in dit doel zijn de makers geslaagd. Hele hordes durfden het water niet meer in na het zien van de beelden van de monster haai. Deze uitspraak is daarom tijdloos geworden. Bijna iedereen weet wel waar deze uitspraak aan herinnert. Want wat mensen ook zeggen, echt iedereen heeft wel even getwijfeld om het water in te gaan na het zien van de monsterhaai.

Dat maakt deze uitspraak zeer geschikt voor zowel de liefhebbers van klassiekers, als voor de angsthazen.

 

Leef u uit on onze editor. Hier kunt u iedere mogelijke spreuk, quote of afbeelding op uw wenstegeltje plaatsen!