Menu

Hollandse Meesters: kunst op een tegeltje!


Geschreven door: Luisa Pineda -  10 april 2019

Leven in de Gouden Eeuw

Vincent van Gogh, Johannes Vermeer, Rembrandt van Rijn en andere kunstenaars uit de Gouden Eeuw. Wie kent ze nou niet? Ik breng je vandaag terug in de tijd. Een tijd vol rijkdom en macht. De collectie bestaat uit schilderijen van de beroemde Oude Meesters. Onderstaand een overzicht van vijf oogverblindend schilderijen uit de Gouden Eeuw die je echt in huis moet hebben.

1. Meisje met de parel of tulband?

Johannes Vermeer. Ook wel bekend als het meester van het licht. Dit was zijn beroemdste schilderij. Wisten jullie dat de oorbel geen parel kan zijn: deze is te groot, de spiegeling is te opvallend en zo komen ook de kleur en de vorm niet overeen met die van een parel. Wij zullen het nooit zeker weten. Only Vermeer knows!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Areke Engelen (@missangelzz) op

Soorten en maten

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een klassieker aan de muur te hangen of neer te zetten. Bij Tegeltjeswijsheid kun je kiezen uit een tegeltje (15x15 cm) of een tekstbord (39.5 x 29,5 cm en 59.5 x 39,5 cm). Of je nou voor een studeer-, woon-, eetkamer of een werkplek kiest, de oude Hollandse stijl past overal bij.

        

Klik hier voor jouw Hollandse Meester!

2. Het melkmeisje (of keukenmeid)?

Het tweede beroemde kunstwerk van Vermeer. Geheel verdiept in haar werk schenkt een dienstmeisje melk in. Niets meer, niets minder. Maar is het niet een keukenmeid? Een melkmeisje was vroeger een vrouw die melk aan huis bezorgde. Wat wij wel zeker weten is dat de schilder een alledaagse bezigheid vast legde!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hella (@helladeprinse) op

Klik hier voor jouw Hollandse Meester!

Volg je dromen...

Een echte Oude Meester schilderij zullen we nooit in ons bezit hebben. Dit betekent niet dat we daar alleen van mogen dromen... Tegeltjeswijsheid maakt namelijk dromen waar. Zo kun je bij Tegeltjeswijsheid uit 15 Oude Meesters kiezen. Dit is een must have voor je interieur!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mir (@huisjeboompjevintage) op

Klik hier voor jouw Hollandse Meester!

3. Stilleven met bloemen in een glazen vaas 

Dit fantastische schilderij is gemaakt door de enige echte Jan Davidsz de Heem in het jaar 1650. Met een schilderij als dit zit je nooit verkeerd, want wie houdt nou niet van bloemen?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door TJ (@tessa_jasmin1986) op  

Klik hier voor jouw Hollandse Meester!

All you need is...

Iedereen heeft een eigen smaak over alledaagse zaken zoals voeding, kleding of kunst. Een groot kunstwerk zoals deze Oude Meesters kunnen je interieur uitstraling en sfeer geven. 

Bron

4. Zelfportret Vincent van Gogh

Oui oui, in 1886 ging van Gogh in Parijs wonen. Hij probeerde de Franse stijl uit op een aantal zelfportretten. Zelfportretten? Ja, dit deed de schilder om vooral de kosten voor een model uit te sparen. Het idee van 'een selfie' bestond toen al (soort van).

Klik hier voor jouw Hollandse Meester!

5. De compagnie van kapitein Frans Banning Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh maakt zich gereed om uit te marcheren

Zegt de titel je niets? Het schilderij is geschilderd door Rembrandt van Rijn in 1642. Natuurlijk hebben we het dan over de Nachtwacht. Een groepsportret van de Amsterdamse schutterij. De naam van het schilderij werd simpelweg veranderd vanwege de donkere achtergrond en dat terwijl het schilderij een scene bij daglicht moet voorstellen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Woonstijladvies_Nicole (@woonstijladvies) op

Klik hier voor jouw Hollandse Meester!

Terug in de tijd met Tegeltjeswijsheid

Wie droomt er nou niet om een (bijna) echte Hollandse Oude meester werk in huis te hebben? Tegeltjeswijsheid maakt het mogelijk om jou het Gouden Eeuw gevoel te geven. Reproducties van de beroemde schilderijen zijn nu verkrijgbaar in de webshop, onder de categorie Hollandse Meesters.

Het assortiment bestaat uit 15 meesterwerken. De kunstwerken zijn te bestellen in diverse soorten en maten en zijn daardoor een prachtige aanwinst voor de woonkamer, slaapkamer of kantoor. Waarom een museum opzoeken als je het thuis of op kantoor kunt bewonderen?

Klik hier voor jouw Hollandse Meester!